Over Stadsbakkerij 't Oventje

Stadsbakkerij ’t Oventje is nog een van de weinige bakkerijen in Oss waar nog dagelijks zelf gebakken wordt, en dat doen we al méér dan vijftig jaar.

De bakkerij legt zijn ziel en zaligheid in het bewerken van hoogwaardige grondstoffen tot topproducten. Meergranen broden en broodjes worden zonder verdere toevoegingen dan gist, zout en water bereid.

Wel wordt toegevoegd: passie, liefde voor het vak en méér smaak!

De nieuwe generatie Broodproducten

De algemene gezondheidsvoordelen van brood zijn bekend. Tarwe, andere granen en zaden bieden ongekende mogelijkheden om brood te ontwikkelen welke aan uw specifieke eisen voldoen.

In Nederland zijn graadproducten in de schijf van vijf van het voedingscentrum opgenomen. Brood is een smakelijk product, gezond van samenstelling en vormt hierdoor een goede basis voor elke maaltijd. Niet voor niets beveelt het voedingscentrum aan veel brood te eten: vijf tot zeven sneetjes per dag voor volwassenen.

Brood speelt in ons voedingspatroon een onomstreden en essentiële rol, iedereen eet het. Hierdoor leent het zich uitstekend als drager voor functionele voedingsstoffen.

Algemene vitamines uit natuurlijke bron komen van gerst, rijst, spelt en maïs.

Tarwe- en maïskiemen zijn rijk aan foliumzuur evenals sojabonen en zonnebloempitten.

Antioxidanten beschermen de cellen tegen veroudering o.a. als gevolg van beschadiging door vrije radicalen. Daarnaast stimuleren zij celgroei en ondersteunen zij het immuunsysteem.

Onverzadigde vetzuren zijn essentieel aangezien ons lichaam deze zelf niet aanmaakt en we genoodzaakt zijn deze via voeding te consumeren.

Sesamzaad bevat relatief veel O³- vetzuren, terwijl zonnebloempitten juist meer O6 vetzuren bevatten.

We helpen u graag verder in onze winkels.

Met vriendelijke groet,

Chris en Wilma van Herpen